De school van Michael . . .
Door: Christien en Derk-Jan
Blijf op de hoogte en volg Christien en Derk-Jan
27 Oktober 2019 | Oeganda, Masaka
In zijn schooltijd kreeg hij les onder een grote boom. Wanneer het echt niet meer kon, kregen de kinderen les in een soort schuurtje. In latere jaren werden er wat gebouwtjes neergezet, echter deze zijn in de huidige staat echt niet meer te gebruiken.
We troffen een mooie plek rondom veld en bos aan. Echt een mooie natuurlijke plek, met 150 kinderen van de allerarmste gezinnen en een team, gepassioneerde leerkrachten aan. Bij het zien van de gebouwen en zeker bij het ervaren van enorm zware regenbuien, wisten we direct in wat voor slechte situatie zich deze kinderen bevinden. De daken lekken, uit de wanden vallen stenen, de foto's van de vloeren met diepe gaten e.d. spreken voor zichzelf.
Denk hierbij eens even van het grote aantal kinderen wat dagelijks op blote voeten loopt (de ouders kunnen deze niet voor ze kopen) waarvan gemakkelijk de enkels kunnen omzwikken.
Er zijn ook te weinig schriften, potloden, pennen en leerboeken.
De kinderen gaan daarom zomaar een periode niet naar school. Als we nu naar Michael kijken zijn we enorm blij dat hij goed basisonderwijs heeft gehad en nu de kans krijgt om over een half jaar als verpleegkundige in zijn dorp Ndegeya te werken. Wij willen deze school graag proberen te helpen. Na de oogmetingen kunnen we hopelijk in december al voor de kinderen en keerkrachten de brillen leveren.
Maar hierna is er nog veel meer hulp nodig. Wie kan of wil ons hiermee helpen?
We horen alle ideeën graag!
Wanneer we in Nederland terug zijn informeren wij u graag.
Derk-jan & Christien te Kiefte